
Dodatkowo wyjaśniam: rozumiem, że mięsa były zamieniane, ale mnie chodzi o to, czy z samą koniną coś jest nie w porządku. CZYTAJ WIĘCEJ
Taki wpis pojawił się na Twitterze Łukasza Warzechy. Dziennikarz zastanawia się, czy poza tym, że konina jest tam, gdzie nie powinno jej być, to niesie ona jakiekolwiek zagrożenie dla zdrowia. Można się zatem domyślać, że dziennikarz nie jest jedynym człowiekiem w Polsce, który zadaje pytanie, o co właściwe chodzi z tą koniną?
W pewnym sensie wszyscy jesteśmy ofiarami pogoni za najniższą ceną i jest to wspólny mianownik afer bankrutujących biur podróży i zawartości koniny w wołowinie. Ciśnienie, którego doświadczają producenci i handlowcy ze strony konsumentów, może w pewnych przypadkach prowadzić do kuszących decyzji obniżenia ceny kosztem jakości. I w ten sposób, paradoksalnie, możemy zacząć rysować spiralę ... rosnących cen napędzaną strachem przed oszustwem czy troską o jakość, jak to chętnie i pewnie słusznie podkreślają handlowcy. CZYTAJ WIĘCEJ